Početna » Šta znači sanjati mačku? 🐈

Šta znači sanjati mačku? 🐈

Šta znači sanjati mačku?

Sanjati mačku često simbolizuje samostalnost, ženstvenost i kreativnost. Ovakav san može da ima i negativan znak. Postoji mogućnost za nesreće i neuspehe u narednom periodu.

Advertisements

Kako se u stvarnom životu odnosite prema mačkama, tako se može odraziti i u Vašim snovima.

Mačke u snovima mogu biti upozorenje na nekakvu opasnost u Vašem stvarnom životu. Može Vam ukazati na lažne prijatelje, od kojih vas čeka razočarenje.

Ako ste sanjali agresivnu mačku to Vam može ukazati na probleme sa Vaše ženske strane. Sanjati mačku bez repa može značiti da gubite samopuzdanje i kontrolu nad svojim životom.

Advertisements

Ako se u Vašem snu mačka izgubila i ne možete da je nađete, to ukazuje na Vaš samostalan duh.

Advertisements

Vi ste u suštini samostalna osoba koja ne zavisi od drugih ljudi. Ne dopuštate nikom da drži kontrolu nad Vašim životom, i ne zamarate se sa tuđim mišljenjima.

Ako Vas mačka grize u snu, taj san ukazaje na Vašu sebičnost. Volite da primate, bez da išta dajete za uzvrat.

Snovi o mačkama mogu ukazati na Vašu emotivnost, i na Vašu otvorenost ako Vam ne ide onako kako ste zamislili. Ako u snu mački spasavate život to znači da radite na svojoj samostalnosti.

Ako Vas u snu mačka grebe može to može ukazaviti na Vašu bezbednost, trebalo bi da obratite pažnju.

Crna mačka u snovima ukazuje na Vaše strahove koje imate kad je u pitanju samostalnost. Crne mačke se često tumače kao nosioci loše sreće, uglavnom su takva tumačenja pogrešna.

Advertisements

San gde Vas je crna mačka ugrizla ili napala, Vam daje znak da trebate da poslušate svoje unutrašnje Ja, i morate da se suočite sa situacijama koje Vam se dešavaju.

Bela mačka u snu je loš znak, i upozorava Vas na težak period koji je pred Vama. Ako ste sanjali da mačka ubija pauka to Vam daje znak da treba da izkažete svoju ženstvenost.

Ako ste sanjali mrtvu mačku to može značiti da Vam ne dostaje samopouzdanja. Trebalo bi da prihvatite Vaše ženske kvalitete.

Ako sanjate igru mačaka, ovaj san Vam ukazuje na to da bi trebali više da se opustite i da pokažete svoju veselu stranu.

Sanjati mačku koja ima zeleno krzno je znak ljubomore. To Vam je prepreka u odnosima sa suprotnim polom. Često se na distanci sa tom osobom.

Advertisements

Ako ste sanjali mačku bez tela i nogu je znak da ste negdje ograničeni. Nemojte misliti da možete raditi šta želite.

Ako sanjate dve potpuno iste mačke je znak da svoje potrebe treba da stavite na prvo mesto. Trebalo bi da prvo pažnju obratite na sebe pa tek pnda na druge ljude.

Ako ste sanjali hiljadu mačaka koje trču po kući, to Vam može ukazati na Vašu zbunjenost. Ne znate na koju stranu da se okrenete. Morate se fokusirati na bitnije stvari.

San u kojem mačka ima dve glave je znak Vaše neodlučnosti. Često Vam se dešava da se fokusirate na neke druge nepotrebne stvari.

Ako ste sanjali da imate mačije uši, to je dobar znak. Ukazuje na to da se vrlo dobro snalazite u problematičnim situacijama. Vi ste optimista i uvek gledate sve pozitivno.

Advertisements

Ako sanjate mačku sa plavim očima to je znak da bi neke stvari trebalo da sagledate drugačije. Trebalo bi da prihvatite istinu kakva god da je.

Sanjati bolesnu mačku

Sanjati bolesnu mačku je znak da Vaš instikt i razum nisu izbalansirani. Još uvek ste u potrazi za samim sobom. Ovo je težak period za Vas, teško donosite važne odluke.

Više se oslanjate na druge umesto da saslušate sebe i svoja osećanja. San o bolesnoj mački je znak da bi trebalo da se vodite svojim instiktima.

Advertisements

Sanjati da mačka mjauče

Ovaj san se može protumačiti kao upozorenje na Vaše poglede na određene situacije. Tražite probleme tamo gde ne postoje, a tamo gde ih ima okrećete glavu.

Ovaj san Vam ukazuje na to da bi trebalo da obratite pažnju ko su Vam pravi prijatelji.

Možda neke stvari niste razjasnili kako treba. Ovaj san je znak da ne bi trebalo da obraćate pažnju na razne priče. Ako Vam neko želi nešto loše ne treba puno da Vas to zamara.

Sanjati da Vas je mačka ugrizla

Ovaj san može biti znak da ste nekog povredili. Međutim ovaj san Vam može ukazati na to da bi trebali biti obazrivi, jer postoji mogućnost da Vas neko povredi.

Sanjati agresivnu mačku

San o agresivnoj mački je znak da teško prihvatae realnost. Teško Vam pada da sagledate neke stvari.

Advertisements

Sanjati zlostavljanu mačku

Ovaj san može značiti da zavisite od nekoga. Može biti znak i da ste Vi bili žrtva zlostavljanja, pa sad zbog toga patite. Gladni ste ljubavi i pažnje.

Sanjati puno mačaka

San gde ste videli veliki broj mačaka je znak da Vi neke stvari previše preuveličavate. Nema nikakve potrebe za tim.

Ovaj san vam daje znak da bi trebalo da da više pažnje obratite na ljude u Vašem okruženju. Treba da imate pozitivne misli.

Ovaj san može i da ukazuje na Vašu lenjost i sporost, trebalo bi da se pokrenete.

Drugo značenje ovog sna je taj da ste možda opterećeni nečim. Trebalo bi da se ne bavite raznim aktivnosima, jer ste trenutno pod stresom.

Advertisements

Stres takođe može da Vam se desi zbog problema sa ljudima u Vašoj okolini koji ste sami izazvali. Ovaj san Vam daje znak da treba sami da odlučite šta Vam odgovara u životu.

Sanjati povređenu mačku

San gde mačka povređena je znak da bi Vam se u narednom periodu moglo desiti nešto zanimljivo, što bi moglo ostaviti jak utisak na Vas. Ovaj događaj može uticati na Vaš karakter.

Ovaj san Vam može nagovestiti dolazak nekog Vama veoma dragog. Ovo se može desiti kad se najmanje nadate.

Sanjati mrtvu mačku

San o mrtvoj mački je znak da niste načisto sa svojim instiktima i sa svojom ženstenošću. Ne želite da pokazujete ovaj dio sebe. Ovaj san može biti znak i da gubite kontrolu nad svojim životom.

Advertisements

Vi se oslanjate samo na sebe, ali obraćate pažnju na tuđa mišljenja. Zbog toga ste postali zavisni od drugih osoba što počinje da Vam smeta.

Mrtva mačka je znak da Vam fali samostalnost. Mislite da možete raditi kako hoćete, ali se varate.

Sanjati da ste mazili mačku

Ako ste u snu mazili mačku to znači da imate nekakva osećanja prema nekoj bliskoj osobi. Ova osećanja Vam daju snagu i moć iako toga još niste svesni.

Niste puno obraćali pažnju na svoja osećanja, ali stvari su sad postale ozbiljnije. To može biti i Vaš sadašnji partner i Vaša osećanja sve su jača.

Ovaj san se može protumačiti i drugačije, jer mačke takođe mogu biti znak straha. Može ukazati na sukobe i finasijske probleme.

Advertisements

Sanjati da istučete ili ubijete mačku

Ovaj san je dobar znak, nagoveštava kraj lošeg perioda. Ako u snu ubijete mačku je simbol da tragate sa srećom koja Vam je izmakla.

Ovo je vreme promena u Vašem životu nabolje, konačno ćete povratiti svoju izgubljenu sreću.

Sanjati mačka koja govori

Ako ste sanjali mačku koja govori to se može protumačiti na više načina. Može Vam ukazati na Vašu seksualnost koju ne znate da pokažate.

Ovaj san može biti znak da imate velike želje i požude koje ste uspeli da prihvatite. Značenje ovog sna može biti da ste veoma intuitivna osoba i da ste time vodite kroz život.

Sanjati zdravu mačku

Ako sanjate zdravu mačku ukazuje na to da se možete osloniti sami na sebe, i da se ste samostalni. Ipak u donošenju odluka bi trebalo i malo logički da razmišljate.

Advertisements

Sanjati dve potpuno iste mačke

Ako ste sanjali dve potpuno iste mačke može biti znak da pokušavate da napravite ravnotežu u svom živou.

Kako mislite na svoje ptrebe tako mislite i na potrebe drugih ljudi. Tražite ravnotežu da vodite svoj život kako treba a i da pomažete drugima.

Sanjati da ste tražili mačku

San gde tražite mačku je znak Vaše samostalnosti. Ne želite da Vam se i ko meša u život. Živite slobodno i onako kako želite.

Sanjati da nahranite mačku

Ako ste u snu hranili mačku, to ukazuje na Vašu dobrotu koja će Vam se na kraju isplatiti.

Advertisements

Sanjati da Vas je mačka napala

Ako Vas je u snu napala mačka to Vam daje znak da se borite sami sa sobom. U snu mačka znači ženstvesnost. Ovaj san Vam ukazuje na to da se plašite pokazati tu svoju stranu.

Ovakav san može biti znak Vaše nesigurnosti. Trebalo bi da se bavite svojim životom,i vašim osećanjima, i da ne obraćate previše pažnju na drge ljude.

Sanjati mačje kandže

San o mačijim kandžama može ukazati na Vašu želju da nekog povredite. Mačije kandže mogu biti znak i da se čvrsto držite nečeg.

Sanjati da se mačka porađa

Ako ste sanjali mačku koja se porađa je znak Vaše ljubavi prema bebama. Sanjati mačiće je znak ranjivosti.

Sanjati kuću punu mačaka

Ako ste u snu videli kuću punu mačaka je znak da živite u svom svetu koji ste sami skrojili. Živite u iluziji i ne želite da se suočite sa realnošću.

Advertisements

Sanjati mačiće

Mačke u snu predstavljaju znak samostalnosti i snalažljivosti. Madjutim mali mačići su znak straha i slabosti, koji su možda sakriveni u Vašoj podsvesti.

Sanjati tek novorođene mačke i njihovo mjakunje je simbol Vaše ranjivosti. Treba da razmislite koji je Vaš problem možda postoji rešenje ako biste potražili pomoć.

Trudite se da budete samostalni i svoji pa Vam teško pada pomoć drugih ljudi. Ovaj san može biti znak i nečeg novog u Vašem životu.Treba da se brinete i o drugima,a najviše o sebi.

Sanjati da mačka nema repa

Za mačku rep je jako bitan daje im osećaj ravnoteže, rep je znak njihove lepote. Ovaj san je znak da Vam nešto fali, trebalo bi da otkrijete šta je u pitanju da bi bili potpuni.

Sanjati divlju mačku

Ovaj san je znak Vaše usamljenosti. Međutim, ovaj san takođe može biti i znak Vaše naglašene seksualnosti.

Advertisements

Sanjati mačku bele boje

San o beloj mački može imati drugo značenje. Zavisi od Vašeg odnosa prema mačkama uopšte. Ovaj san može najaviti težak period.

U nekom tumačenju bela mačka može biti odraz Vaše zaljubljenosti, i da ste prepušteni strastima. Ako volite bele mačke ovaj san je dobar znak ukazuje na lepo vreme koje Vam dolazi.

Sanjati sivu mačku

San o sivoj mačkije znak da treba da obratite pažnju da li Vas instikt upozorava na nešto. Detaljišite Vaš san jer postoji mogućnost da Vas podsvet na nešto upozorava.

Sanjati mačku zelene boje

Ovaj san ukazuje na ljubomoru. Zbog Vaše ljubomore teško Vam je održavate stabilne kontakte sa ljudima. Ovo može značiti da izbegavate ljude, i da se držite na distanci.

Advertisements

Sanjati crnu mačku

San o crnoj mački vaćinom je povezan sa lošim znakom i najavljuje nesreću. Ukoliko se crna mačka pojavi u snu to Vas može uplašiti.

Ako i sami imate negativno mišljenje o mačkama ovaj san bi mogao biti znak da se plašite svog instikta i svoje ženstvenosti.

Ako volite mačke ovakav san ne morate ukazivati na loš znak. Ako Vas je mačka ugrizla ili ogrebala to znači da treba da se trgnite.

Sanjati mačku – ostala značenja

Mačke su uvek bile simbol koji se vrlo često zna pojaviti u snovima. To ne iznenađuje jer su to životinje koje se kreću u našem okruženju, i često ih viđamo.

Mačke se često spominju u mitologiji, i u verama drugih naroda. Kako se ovi snovi tumače zavisi i od vaše vere i kojem narodu pripadate.

Snovi o mačkama mogu se odraziti i na Vaš odnos prema njima u stvarnom životu. San može imati i negativno i pozitivno značenje, zavisno od toga da li volite ove životinje ili ne.

Ovi snovi u većini slučajeva ukazuju na ženske karakteristike – ženstvenost,osećajnost,seksipil… bez obzira kojeg pola je sanjar.

Ovi snovi mogu ukazati na Vaš odnos prema suprotnom polu i kako gradite odnose sa njim. Mogu Vam dati znak da imate skrivene talente.

Mogu biti simbol nekih Vaših skrivenih želja. Mogu se tumačiti i kao negativni i pozitivnu znaci, jer mogu nagovestiti nekakve opasnosti u narednom periodu.

Karl Jung se bavio analizom snova,svesti i podsvesti. Može značiti da neke stvari skrivamo sami od sebe, ili ih još nismo svesni.

Prema tome mačke u snovima mogu ukazivati na naša osećanja, impulse i na naše instikte. Prema tvrdnjma Karla Junga, Senka je tamna suprotnost sopstvenosti.

Ona predstavlja sve ono što mi skrivamo i ne želimo da prihvatimo.

Mačke mogu biti predstavljati naše Senke, i mogu nam ukazaviti na naše skrivene tajne, ali smo ih svesni i zbog toga imamo grižu savest.

Moguće da na to sve gledamo negativno i krivimo sami sebe što su deo našeg života. To sve zavisi od odnosa prema mačkama u stvarnom životu.

U muškim snovima mačka je znak Amine. Amina predstavlja mušku psihu koja ukazuje na njegovu ženstvenu stranu. To može predstavljati muški odnos prema slabijem polu u stvarnom životu.

Mačke u snovima mogu ukazivati i na našu intuiciju. Većina ljudi se vodi upravo sa svojom intuicijom, i njome se služe kad su u pitanju životne odluke.

Ako želite da proverite u kakvom ste odnosu sa svojom intuicijom trebalo bi da obratite pažnju na zdravlje i izgled mačke u Vašem snu.

Sami ste mogli izvući zaključak iz ovog teksta kako pojavljivanje mačaka u snovima ima različito značenje. Inače je to znak Vašeg odnosa prema suprotnom polu.

Trebalo bi da na ovakve snove obraćate više pažnje jer Vam mogu ukazati na neke važne stvari u Vašem stvarnom životu.

Sanjati mačku – simbolika

Sanjanje mačke u snovima često nosi dublje značenje i simboliku koja seže daleko izvan svakodnevnih životnih situacija. U snu, mačka može biti arhetipski simbol misterije i nevidljivih sila koje deluju u našem životu.

Kada se pojavi mačka u snu, može ukazivati na vašu povezanost sa intuitivnim i ženskim aspektom vaše ličnosti. Ova životinja često nosi energetsku vibraciju koja je bliska sa spiritualnim saznanjem i introspekcijom. San o mački može biti poziv da se oslonite na svoje unutrašnje instinkte i prateći ih, možete otkriti skrivene aspekte svog bića.

Mačka u snu može simbolizovati nezavisnost i slobodu, ali isto tako i opreznost. Ako je mačka u vašem snu mirna i spokojna, to može ukazivati na to da trenutno uživate u harmoniji sa svojim okruženjem. Sa druge strane, nemirna mačka može simbolizovati unutrašnje nemire i potrebu za istraživanjem vlastitih emocija.

U nekim kulturama, mačka se povezuje sa magijom i mističnim moćima. Dakle, san o mački može biti poziv da istražite svoje skrivene talente i sposobnosti koje do sada nisu došle do punog izražaja. Ovaj san može biti podsticaj da poverujete u svoje unutrašnje moći i da ih koristite na kreativan način.

S druge strane, možda mačka u snu predstavlja neku osobu u vašem stvarnom životu. Može simbolizovati nekoga ko je nežan i pažljiv prema vama, ili možda nekoga ko ima tajanstvenu i enigmatičnu ličnost.

U suštini, san o mački je poziv na introspekciju i pažljivo osluškivanje unutrašnjeg glasa. Otvorite se za poruke koje vam stižu iz dubine vaše podsvesti i dozvolite im da vas vode kroz lavirinte vaše duše.

Advertisements
Advertisements